Clinic mountainbike - Leren vallen

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende
GRATIS

Leer mountainbiken als de besten! Het is een fantastisch gevoel om lekker het bos in te gaan, de net verdampte lucht in te ademen uit de ochtenddauw in de vroege ochtend, en dan ook lekker doorheen te stampen met je all-terrein tweewieler, je mountainbike dus. Het grootste voordeel van leren mountainbiken is dat je vrijheid in de natuur ervaart zoals je bij geen andere sport dit kan. Je legt grote afstanden af in een relatief korte tijd en dat terwijl je fysiek en actief bezig bent. 

Tijdens deze clinic leer je in eerste instantie je angst overwinnen. De angst om te vallen is de grootste barrière die je dient te overwinnen om goed en soepel te kunnen mountainbiken. Hierna leer je enkele technische vaardigheden zodat je je eigen behendig maakt in het bos of in de bergen. 

Na de nodige vaardigheden te hebben geleerd, wordt de theorie gelijk in praktijk toegepast door een rondje in de nabijgelegen bossen te fietsen. Helmond heeft uitstekende en zeer mooie routes. 

Kosten

De kosten van een clinic bedragen 25,00 euro p.p. per half uur bij een reservering van minimaal 2 personen. Een clinic duurt tussen 1,5 tot 3 uur. Voor groepen groter dan dan 10 personen wordt er een tweede begeleider ingeschakeld. Indien beschikbaar, bieden wij materiaal te huur aan zoals fietsen of helmen. Gelieve ruim op voorhand je materiaal te reserveren.

Benodigdheden

  1. Wielertenue of sportkleding, bij voorkeur aansluitende kleding of een korte broek, in verband met veiligheid tijdens het fietsen. Bij natte of koude omstandigheden, gelieve meerdere dunne lagen kledij te dragen. Bij lage temperaturen draag je een thermoshirt en bij nat weer is een winterjack geen overbodige luxe voor je. 
     
  2. Indien mogelijk, fietsschoenen met SPD-plaatjes eronder voor de clippedalen. Bij het dragen van normale (sport)schoenen of overige fietsschoenen, gelieve dit op voorhand aan te geven zodat wij rekening houden met de juiste pedalen bij huur van materiaal.
     
  3. Reparatiemateriaal zoals een binnenband, draagbare pomp, bandenlichters en klein gereedschap zijn vereist. Dit materiaal kan ook door ons worden gebruikt bij pech. De kosten hiervan bedragen 10,00 euro per lekke band.

Voeding

Bij fietsen hoort de nodige fysieke inspannig erbij. Afhankelijk van het niveau zal er soms vrij intensief worden gefietst. Hiervoor is het belangrijk dat de hongerklop wordt vermeden. In dit geval is het beste om broodjes met pindakaas, jam, honing, of overig zoetbeleg mee te nemen. De meer ervaren fietsers kunnen sportrepen of gelletjes meenemen voor onderwerg. Het is eventueel mogelijk om deze sportvoeding bij ons aan te schaffen. Neem een bidon met water mee. Sportdrank is alleen nodig in het geval dat er op wedstrijdniveau wordt getraind.

Na afloop

Omdat wij met de mountainbike vaak door modder en onverhade padden fietsen, worden de fietsen gauw vies. Direct na de clinic worden alle fietsen afgespoten en en gereinigd voor het volgend gebruik. Gelieve deze wensen op voorhand bekend te maken. Wanneer de clinic langer dan 3 uur duurt, is het mogelijk om een lunch of een kopje soep met brood te verzorgen.

Partners

 

© 2018 - 2022 RideStrong | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel